Comunicat finalizare proiect

CITOLIFE –DIMINUAREA INCIDENȚEI CANCERULUI DE COL UTERIN PRIN

ÎMBUNĂTĂȚIREA COMPETENȚELOR PROFESIONALE ALE PERSONALULUI MEDICAL

 

Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon a implementat în perioadele 08.12.2017- 22.03.2020 și 09.03.2022-22.11.2022, proiectul “CITOLIFE –Diminuarea incidenței cancerului de col uterin prin îmbunătățirea competențelor profesionale ale personalului medical”, cod contract POCU/91/4/8/111287.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 4 Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Operaţiunea: Îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sectorul medical, cod apel POCU/91/4/8.

Valoarea totală a proiectului este de 6,285,509.62 lei din care finanţarea nerambursabilă în valoare de 6,159,799.43 lei, echivalentă cu 98% din valoarea eligibilă aprobată. Valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din FSE este de 5.307.191,33 lei (84,44%), valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din bugetul naţional este 852.608,10 lei (13,56%), iar Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon contribuie cu 125,710.19 lei (2%).

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului este diminuarea incidentei cancerului de col uterin (CCU) asupra populatiei feminine din Romania prin imbunatatirea competentelor medicale privind diagnosticarea timpurie a leziunilor de col uterin, privind conduita terapeutica standardizata realizata in baza protocoalelor medicale agreate la nivel european.

Prin proiect, 500 de specialiști medicali (medici de familie, asistente medicale si medici obstetrica-ginecologie), au participat la programele de formare inovative, centrate pe aplicaţii practice și au fost certificați, obținând credite EMC.

Pentru a asigura transferabilitatea rezultatelor proiectului, a fost elaborat si distribuit electronic cursanților și altor specialiști un ghid de bune practici privind diagnosticul cancerului de col uterin și privind conduita terapeutică aplicabil pacientelor diagnosticate cu cancer de col uterin (500 exemplare).

Rezultatele proiectului au constat în fapt în dezvoltarea resurselor umane pentru diagnosticul și tratamentul cancerului de col uterin în acord cu protocoalele medicale existente la nivel european.

Mai multe informaţii puteţi obţine de la Dr. Gheorghiu Diana, Manager de proiect, pe adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și pe pagina https://www.citolife.ro.

Comunicatul poate fi descărcat de aici.


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

© INTELIDEV.RO