Spital

  Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon” a fost construit in anii 1970-1972 si dat in folosinta in august 1972 sub numele de Spitalul “23 August”. Spitalul a fost construit concomitent cu platforma industriala 23 August si gandit sa deserveasca noul cartier muncitoresc ce se dezvolta odata cu platforma.

  Alaturi de spital a fost concomitent data in folosinta si Policlinica “23 August” – actualul ambulatoriu al spitalului “Sf.Pantelimon” destinata sa raspunda si ea solicitarilor pacientilor din zona “23 August ” si vecinatati.

  Inca de la infintarea sa spitalul a reprezentat prin sectiile sale clinice o baza puternica de invatamant pentru studentii in medicina si viitorii medici si asistenti medicali.

  Aici si-au desfasurat activitatea doctori care fac mandria medicinei romanesti profesori universitari ca: Prof. Dr Pavel Siminici, Prof. Dr. Ion Ioan Costica, Prof. Dr. Adrian Paraschiv, Prof. Dr. Henriette Ciortoloman, Prof. Dr. Valeriu Popescu, Prof. Dr. Ioan Alexandru, Prof. Dr. Rebedea.

  Din 1972 pana in 1993 spitalul a avut in structura sa clinica de chirurgie generala , clinica de medicina interna , clinica de obstetrica si ginecologie , clinica de pediatrie si neonatologie, compartimentul de anestezie si terapie intensiva ,laboratorul de anatomie patologica, compartimentul de radiologie si laboratorul de analize medicale.

  In 1991 spitalul devine Spitalul Clinic “Sf. Pantelimon” iar in 1993 odata cu schimbarea structurii sistemului de urgenta a Municipiului Bucuresti spitalul se transforma in Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon” unul din cele 5 spitale de urgenta de adulti din Bucuresti.

  Cu transformarea spitalului in spital de urgenta si structura sa se schimba astfel incat clinica de pediatrie este transferata la spitalul Victor Gomoiu si apar noi sectii , clinici ,compartimente si departamente care sunt necesare acticvitatii de urgenta : clinica de ortopedie si traumatologie , clinica de neurochirurgie , sectia de cardiologie , compartimentul de chirurgie plastica si reparatorie , compartimentul de chirugie vasculara , departamentul de urgenta.

  Odata cu transformarea spitalului are loc si schimbarea Policlinicii “Sf.Pantelimon”care s-a modernizat in timp astfel ca in 1995 s-au desprins din ea cabinete de medicina generala iar in 1999 o data cu transformarea ei in Ambulatoriul Spitalului de Urgenta “SF.Pantelimon” isi desfasoara activitatea cabinete de medicina interna si cardiologie , chirurgie generala , gastroenterologie , obstetrica ginecologie ,planing familial, ortopedie traumatologie, oftalmologie si ORL.

  Mai multe detalii: www.urgentapantelimon.ro.